بیانیه هیئت داوران
اقدام به برگزاری مسابقات برای طرحهای مختلف عمرانی منجمله طرحهای معماری و شهرسازی ازجمله دموکراتترین و شفافترین روشها و اقدامی مثبت و مؤثر در جهت ارتقای فرهنگی-اجتماعی و کالبدی شهرهاست.
هدف از برگزاری مسابقات در زمینههای معماری و شهرسازی آن است که از طریق ایجاد شور و شوق در جامعه تخصصی مهندسان فرصتی برابر به وجود آید تا اعضای این جوامع تواناییها و قابلیتهای خود را معرفی نموده و از طریق ارائه ایدهها و طرحهای خود، در ارتقای سطح کیفی معماری و شهرسازی تأثیرگذار باشد.
این موضوع بهویژه در مورد فضاهای عمومی شهرها اهمیتی خاص پیداکرده و برای داوری و انتخاب مسئولیتی دوچندان ایجاد مینماید.
هیئتداوران با ارج نهادن به مشارکتهای جامعه مهندسان در این مسابقه و با درک اهمیت موضوع و بااحساس مسئولیت، داوری مسابقه را از ابتدای روز دوشنبه 7 مهر 99 آغاز نمودند و این فرآیند تا شامگاه روز چهارشنبه 9 مهرماه به طول انجامید.
در ابتدا با در نظر گرفتن محدودیتها و معیارهای داوری اعلامشده به شرکتکنندگان پس از بحث و تبادلنظر معیارهای ارزشگذاری را به شرح زیر تعیین نمودند:
- توجه به محدودیتهای اعلامشده در طرح؛
- توجه به بستر رودخانه و حریم آن؛
- توجه منطقی به فضاهای کاربری در طرح و ایجاد فضاهای انعطافپذیر که بتواند در مقاطع مختلف زمانی بسته به شرایط مورداستفاده قرار گیرد؛
- نحوه طراحی مسیرهای پیاده و مسیر دوچرخه و چگونگی دسترسی به آنها؛
- نحوه توده گذاری روی پل و طرفین پل و رعایت مقیاس چه در حجم کلی و چه در عناصر الحاقی و مبلمان؛
- توجه به مسائل اجتماعی تأثیرگذار در طرح؛
- همپیوندی با بستر محیط و توجه به اقلیم؛
- انتخاب سیستم، فرم سازه و موارد تکنیکی مربوط به آن و مسائل اجرایی؛
- هماهنگی و یا چگونگی پیوند حجم معماری و توده گذاری با سیستم سازه؛
- توجه به دید و منظر از زوایای مختلف؛
- عدم اقتباس از موارد مشابه؛
- توجه به موضوع بهعنوان یک نماد شهری؛
- خلاقیت و کیفیت معماری؛
- سهولت در اجرا؛
- مسائل اقتصادی طرح؛
البته با توجه به مدت محدود مسابقه نباید انتظار داشت که تمام معیارهای ذکرشده در یک طرح موردتوجه قرارگرفته باشد؛ پرواضح است که میزان اهمیت معیارهای ذکرشده در این پروژه برای هریک از داوران نیز متفاوت بوده است، و اهمیتی که موارد فوق در هر یک از طرحها موردتوجه و تائید طراح بوده بدون شک در ارزیابی و نظر داور تأثیرگذار بوده است.
طرحهای ارائهشده طی 3 مرحله به شرح زیر موردبررسی قرار گرفت:
مرحله اول:
در مرحله اول هریک از داوران بهصورت انفرادی کلیه طرحهای ارائهشده (167 طرح) را بررسی و با توجه به معیارهای توافق شده تعدادی از آنها را جهت راهیابی به مرحله دوم انتخاب نمودند. طرحهایی که دارای 3 رأی موافق از بین 7 رأی داوران بود جهت بررسی در مرحله دوم انتخاب گردید که درنتیجه تعداد 54 طرح در این مرحله انتخاب شد.
مرحله دوم:
در این مرحله هیئت داوران مجدداً به بررسی دقیق 54 طرح برگزیده مرحله اول پرداخته و مجدداً طرحهای برگزیده خود را جهت ارائه به مرحله سوم انتخاب نمودند. در این مرحله طرحهایی که دارای 4 رأی موافق از 7 نفر داور جهت راهیابی به مرحله بعد بود انتخاب گردید. که درنهایت تعداد 24 طرح انتخاب گردید.
مرحله سوم(نهایی):
این مرحله خود در 3 گام انجام گردید. در گام اول داوران بهصورت جمعی تمام 24 طرح را موردبررسی قرار داده و نکات قوت و ضعف هر یک از جنبههای مختلف موردبحث داوران قرار گرفت.
در گام دوم هریک از داوران طرحهای منتخب خود را بهصورت رأی بسته اعلام و طرحهایی که بیشترین رأی را دارا بودند انتخاب و در گام سوم هریک از داوران به امتیازدهی و ترتیب اولویت برای طرحهای انتخابشده بهصورت رأی بسته نمودند و با شمارش امتیازات 5 طرح با ترتیب 1 الی 5 بهعنوان رتبههای اول تا پنجم و 10 طرح شایسته تقدیر انتخاب گردید.
رتبه اول کد 176
رتبه دوم کد 219
رتبه سوم کد 115
رتبه چهارم کد 147
رتبه پنجم کد 182
شایستگان تقدیر:
127-139-142- 143-149-162- 180-191- 224- 230
درنهایت با قدردانی از همت شهرداری شیراز بهعنوان کارفرمای مسابقه هیئتداوران توصیه مینماید که جهت طراحی و اجرایی نمودن طرح با توجه به اهمیت و نیاز به توجه کلیه جنبههای عملکردی و معماری و اجرایی و همچنین رعایت استانداردها و پاسخگویی به مسائل و مباحث مختلف تأثیرگذار در طرح زمان لازم را در اختیار طراح قرار دهد.
همچنین هیئتداوران از تمامی شرکتکنندگان در این مسابقه که با علاقهمندی و شور و شوق معیارهای مسابقه را مطالعه و طرحهای خود را با توجه به زندگی ساکنان شیراز و مخاطبان پل زندگی پربار نمودند و از مدیر و اعضای دبیرخانه مسابقه که امکانات برگزاری این مسابقه را فراهم کردند تشکر مینماید.